Dobrodošli / Welcome

Dobrodošli na moj origami sajt, na novoj lokaciji i u novom formatu. Sav materijal sa starog sajta još uvek nije prebačen, ali najnoviji materijal je ovde i nadam se da ćete u svakom slučaju naći nešto zanimljivo. Uživajte!
Welcome to my origami site, now in a new location and in a new format. All data and pictures from the old web site have not been transfered yet, but the newest material is here and I hope that you will find something interesing nonetheless. Enjoy!

Friday, January 1, 2010

Venac od dolarskih novčanica / Dollar Bill Wreath - Christine Edison

.
info
sajt / web site : Student Flotsam and Origami Jetsam
link : http://cedison.wordpress.com/

autor / author : Christine Edison
jezik / language : Engleski / English
..
.
Venac je savršena dekoracija ze vreme novogodišnjih praznika. Ovaj venac se parvi iz 12 delova tj. modula koji su veoma jednostavni i lako se sastavljaju. Ceo venac se lako i brzo pravi, ali je istovremeno i vrlo dekorativan i jako mi se dopada. Pored svega ovoga, venac izgleda drugačije sa svake strane, pa tako imate dva različita venca u jednom modelu!
Kako mu ime kaže, ovaj venac bi trebao da se pravi od dolarskih novčanica. Za sve nas koji ih nemamo na raspolaganju, venac može da se napravi i od bilo kakvog papira odgovarajućih dimenzija (odnosno, kako sam pronašla na internetu, dimenzije koje su mi trebale su 156x66 milimetara). Ono što se ne vidi ako je venac napravljen od novčanica jeste to da se na jednoj od strana venca vide obe strane papira od kog su napravljeni moduli, što ga čini savršenim za pravljenje od papira čije su strane različitih boja.
Hvala autorki što je podelila ovaj slatki model sa nama!
.

SVIMA ŽELIM SREĆNU I KREATIVNU NOVU 2010. GODINU !!!
.
Wreath is always a perfect decoration for the holiday season. This one is made of 12 modules that are very simple and lock easily. The whole wreath is very easy to make, but it is still very decorative and I just love the way it turned out. Moreover it looks different on each side, so you can have two different wreaths in one model!
The wreath, as its name states, is supposed to be folded from dollar bills. For all of us who don't have dollar bills, it can be made from any kind of paper cut in dollar bill dimensions (a little research online thought me that the dimensions I was looking for are 156x66 millimeters). One thing you won't see when using dollar bills is that one side of the wreath actually shows both sides of the paper that is used for folding the units, what makes this wreath a great candidate for use of double-sided paper.
Thanks to Christine Edison for sharing this lovely model with us!
.
I WISH YOU HAPPY & CREATIVE NEW YEAR 2010 !!!
.
Post a Comment